Producten

De nieuwe Aardappel Koerier is uit

Lees de koerier ook online

Iedere akkerbouwer kent er wel één: een collega die vol passie over zijn aardappelen praat. Zij zijn niet alleen een belangrijk 'uithangbord' naar de buitenwereld, maar hebben in de regel ook meer direct contact met hun afnemers. Voor deze editie van de Aardappel Koerier gingen we langs bij drie van zulke aardappelambassadeurs.

Verder een verhaal over Nanne Sterenborg in Onstwedde (Gr.). Hij behoort tot de voorlopers op het gebied van precisielandbouw en vertelt over de mogelijkheden om precisielandbouw, nu en in de toekomst.

In hoeverre is de Phytophthora-schimmel de afgelopen jaren veranderd? Welke isolaten zijn echt gevaarlijk en hoe pak je die als teler aan? Met deze vragen – en meer-  gingen we op bezoek bij Huub Schepers, onderzoeker en Phytophthora-specialist bij Wageningen University Research – Praktijkonderzoek AGV in Lelystad.

Met akkerbouwer Tonnis Zomerman uit Swifterbant en adviseur akkerbouw Hans Ardon van Heyboer B.V. blikken we terug op het afgelopen Phytophthora-seizoen.

De stichting The Potato Valley wil de Noordelijke pootgoedteelt versterken. Akkerbouwer en stichtingsvoorzitter Tineke de Vries legt uit waarom dat nodig is en wat de plannen zijn om dat te realiseren.

Deze Aardappel Koerier zal op 20 januari a.s. verstuurd worden naar aardappeltelers als bijlage bij Akker Magazine. Lees de Aardappel Koerier 2018 nu vast online.

 

Afb.1. Lees het verhaal van aardappel-ambassadeur Hero Stam in de nieuwste Aardappel Koerier